„Crnogorski zbor“ podneo krivične prijave protiv sveštenika SPC i učiteljice

© Foto : Sputnjiku ustupila Rada VišnjićRada Višnjić, učiteljica iz Bara
Rada Višnjić, učiteljica iz Bara - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osnovnom tužilaštvu u Baru podnete dve krivične prijave protiv sveštenika SPC i učiteljice Rade Višnjić iz OŠ „Jugoslavija“. Prijave je podnelo nevladino udruženje „Crnogorski zbor“.

Protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve prijava je podneta jer su 4. oktobra služili moleban u Hramu Svetog Jovana Vladimira povodom početka školske godine, a protiv učiteljice jer je đake svoje škole pozvala da joj se pridruže u molitvi.

Advokat Nikola Belada, koji je u ime „Crnogorskog zbora“ podneo krivične prijave, rekao je za „Dnevne novine“ da su sveštenici prekršili član 287 Krivičnog zakonika Crne Gore kojim je precizirano da će lica koja ne postupe „po propisima, odlukama, naredbama ili nalozima kojima se određuju mere za suzbijanje ili sprečavanje opasne zarazne bolesti“, biti kažnjena novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Belada kaže da se učiteljica, koja tvrdi da nije pozvala decu, nego ih samo obavestila o „događaju“, takođe ogrešila o Krivični zakon i to o član 417, kojim je definisano postupanje u slučaju nesavesnog rada u službi, prenosi portal RTCG.

„Učiteljica kaže da u porukama koje je prosledila nema poziva učenicima da idu na moleban, ali to nije tačno. Ona je doslovno napisala da bi volela da joj se pridruže. Šta je to nego poziv“, rekao je Belada, prenosi B 92.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala