Vanredna situacija zbog požara na vojnim skladištima u Rusiji, osmoro povređeno /video/

© MČS RF / Uđi u bazu fotografijaEksplozije u bivšim vojnim skladištima u Rjazanjskoj oblasti
Eksplozije u bivšim vojnim skladištima u Rjazanjskoj oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rjazanjskoj oblasti Rusije uvedena je vanredna situacija zbog požara koji je danas buknuo u vojnom skladištu, saopštio je gubernator regiona Nikolaj Ljubimov.
„Sada je najvažnije da zaštitimo ljude. U regionu je već uvedena vanredna situacija“, rekao je Ljubimov, prenosi pres-služba uprave regiona.

Prema rečima gubernatora, situacija je pod kontrolom, a najgore je prošlo.

„Situacija je pod kontrolom, uključujući i evakuaciju stanovništva. Prilikom evakuacije preduzete su sve mere, Ministarstvo za vanredne situacije i policija rade veoma efikasno. Ujutru će nam stići pojačanje iz drugih regiona“, precizirao je Ljubimov.

Gubernator je dodao i da u požaru nema poginulih.

Predstavnik službe za vanredne situacije regiona saopštio je da se na teritoriji vojnih skladišta u Rjazanjskoj oblasti nalazilo više od 110 magacina sa raketama i artiljerijskim oružjem.

​Prema njegovim rečima, deo municije se do trenutka izbijanja požara nalazio na otvorenom.

Šef teritorijalnog odeljenja za medicinsku katastrofu izjavio je za Sputnjik da je broj povređenih tokom eksplozija na vojnim skladištima porastao do osam osoba, od kojih petoro ostaje u bolnicama.

​On je dodao da nema teških slučajeva, osim jedne ženske osobe, o kojoj je ranije saopšteno.

Predstavnik službe za vanredne situacije istakao je da je za stanovništvo koje je evakuisano iz opasne zone određeno pet mesta za privremeni smeštaj kapaciteta 610 osoba. U jednom od njih sada se nalazi skoro sto ljudi, među kojima i 18 dece.

Ministarstvo odbrane Rusije izveštava da su tri vatrogasna voza uključena u gašenje požara u skladištu.

​Zamenik ministra odbrane Rusije Dmitrij Bulgakov zajedno sa stručnjacima je stigao na mesto požara, pregledao teritoriju i ocenio situaciju. Bulgakov je ranije osmotrio region i iz helikoptera Mi-8.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala