Odjekuju eksplozije u bivšim vojnim skladištima u Rusiji, evakuisano više od 1.600 ljudi /video/

© Sputnik / Andreй Denisov / Uđi u bazu fotografijaVojno skladište, eksplozija
Vojno skladište, eksplozija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na teritoriji bivših vojnih skladišta u Skopinskom rejonu u Rjazanjskoj oblasti došlo je do eksplozije municije, izjavio je predstavnik regionalnih službi za vanredne situacije i istakao da eksplozije odjekuju svakih pet do 10 sekundi. Do sada je iz 14 naselja evakuisano više od 1.600 ljudi.
„Svakih 5-10 sekundi dolazi do eksplozije municije“, rekao je sagovornik agencije.

Pres-služba Ministarstva za vanredne situacije saopštila je da iz naseljenih mesta koja se nalaze u blizini zapaljenog skladišta evakuišu meštane. Prvo je evakuisano 130 đaka i 16 male dece. 

Pres-služba ruskog Ministarstva za vanredne situacije saopštila je da je u toku evakuacija stanovnika još 10 sela.

​Prema informacijama Ministarstva odbrane, eksplozije su se čule u skladištu sa artiljerijskim granatama, koje se nalazi u blizini naselja Želtuhino.

Istovremeno, pres-služba Zapadnog vojnog okruga precizirala je da se požar na mesto skladištenja municije proširio sa zapaljene trave.

 

U gašenju požara učestvuje oko 70 vojnika.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da formira avionsku grupu za gašenje požara na teritoriji vojnog skladišta sa municijom u Rjazanjskoj oblasti.

„Ministarstvo odbrane Rusije formira avio-grupu za gašenje požara na teritoriji skladišta municije Zapadnog vojnog okruga u rejonu naselja Želtuhino u Rjazanjskoj oblasti. Četiri aviona Il-76 vojno-transportne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga u pripravnosti su da pređu iz Pskovske i Tverske oblasti na jedan od aerodroma u Rjazanjskoj oblasti. Opremljeni su specijalnom opremom za polivanje VAP-2“, navodi se u saopštenju.

 Šef odeljenja teritorijalnog centra za medicinske katastrofe Sergej Kuzminov saopštio je da su u eksplozijama u Rjazanjskoj oblasti povređene su dve osobe.

„U Skopinski međuregionalni medicinski centar primljena su dva pacijenta – žena od oko 45 godina je u teškom stanju na intezivnoj nezi, a 53-godišnji muškarac je na traumatološkom odeljenju, on je imao potres mozga“, rekao je Kuzminov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala