Tramp zatražio da se skine veo tajne sa svih dokumenata koja se tiču njegove veze sa Rusijom

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteDonald Tramp stiže u Belu kuću helikopterom
Donald Tramp stiže u Belu kuću helikopterom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp odobrio je da se obelodane sva dokumenta koja se odnose na navodno mešanje Rusije u američke izbore, kao i skandal sa mejlovima bivše državne sekretarke Hilari Klinton.
„U potpunosti sam odobrio otvaranje svih dokumenata u vezi sa najvećim političkim kriminalom u američkoj istoriji, takozvanom ruskom obmanom. Takođe, i u vezi sa skandalom oko mejlova Hilari Klinton. Bez izmena“, napisao je Tramp na Tviteru.

On je u drugom saopštenju naveo da je on odavno obelodanio sva dokumenta koja se tiču "zavere sa Rusijom".

„Na nesreću po našu državu, ljudi su radili vrlo sporo, posebno, uzevši u obzir da je to, verovatno, najveći politički zločin u istoriji naše države. Uradite to!“, dodao je predsednik.

Podsetimo, istraga o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine trajala je gotovo dve godine. Prošlog proleća, Robert Miler, tadašnji specijalni tužilac, priznao je da ne postoje dokazi o zaveri Trampa ili njegovih saradnika sa Moskvom. Bez obzira na to, on je optužio grupu ruskih građana za mešanje u izbore. U Kremlju su izjavili, da bez obzira na optužbe, Miler nije dostavio odgovarajuće dokaze. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala