Srbija uručila protestnu notu Albaniji

© Foto : www.mfa.gov.rsMinistarstvo spoljnih poslova Srbije
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije  - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Protestna nota Srbije uručena je ambasadoru Albanije povodom izjava tokom zajedničke sednice vlada Albanije i Kosova.

Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ambasadora Albanije u Srbiji Iljira Bočku, radi uručivanja note u kojoj je izražen najoštriji protest povodom izjava datih tokom zajedničke sednice vlada Albanije i tzv. Kosova, 2. oktobra u Tirani, a pre svega onih koja se tiče ukidanja granice između Albanije i Kosova i Metohije.

Edi Rama - Sputnik Srbija
Tirana uručuje protestnu notu ambasadoru Srbije
"Takve izjave koje impliciraju ujedinjenje Albanije i srpske pokrajine Kosova i Metohije i stvaranje Velike Albanije, predstavljaju opravdan razlog za zabrinutost, kako Republike Srbije, tako i ostalih država regiona opredeljenih za očuvanje stabilnosti i intenziviranje saradnje u regionu", saopštio je MSP.

U noti, navodi se, ukazano je i na svakodnevne napore koje najviši zvaničnici Srbije ulažu u cilju razvijanja bilateralnih političkih i svih drugih odnosa sa susednim zemljama i približavanju stavova o kojima ne postoji saglasnost i, u tom smislu, izraženo očekivanje da će se i najviši zvaničnici Albanije, ubuduće uzdržavati od davanja izjava koje narušavaju bilateralne odnose Srbije i Albanije i mogu destabilizovati region.

Povodom navoda iz pojedinih medija o uručivanju protestne note albanskog Ministarstva spoljnih poslova diplomatskim predstavnicima Srbije u Albaniji, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštava da je privremeni otpravnik poslova Ambasade Srbije u Tirani pozvan u albansko Ministarstvo spoljnih poslova 6. oktobra radi uručivanja protestne note, ali je on odbio da primi notu zbog neprihvatljivih stavova iznetih u njoj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala