SAD obelodanile dokumenta: Obama planirao da poveže Trampa sa Rusijom

© AFP 2023 / Odd Andersen, Jim WatsonPredsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp
Predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor američke Nacionalne obaveštajne službe Džon Retklif objavio je beleške bivšeg direktora CIA Džona Brenana koji se verovatno mogu smatrati dokazima da su demokrate imale plan da povežu tadašnjeg kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa sa Rusijom, saopštava televizija „Foks njuz“.

Retklif je priložio kopiju dokumenta od dve stranice. Prema rečima izvora na koji se „Foks njuz“ poziva, te beleške je lično ispisao Brenan uoči izbora 2016. godine nakon što je tadašnjem predsedniku SAD Baraku Obami podneo izveštaj o tome.

Konkretno, u beleškama se govori da je navodno „Hilari Klinton odobrila predlog jednog od njenih savetnika za spoljnu politiku da diskredituju Donalda Trampa skandalom o umešanosti ruske službe bezbednosti“. Kao datum se navodi 28. jul. Dalje je Brenan zabeležio tri tačke koje je izneo Obama, ali je otkriven sadržaj samo jedne od njih: “Bilo kakvi dokazi o saradnji Trampovog štaba i Rusije“.

Sudeći po inicijalima i imenima drugih učesnika u sastanku, tamo su prisustvovali i tadašnji direktor FBI Džejms Komi i savetnica za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs.

U saopštenju za „Foks njuz“ Retklif je izjavio da je objavio te beleške na zahtev predsednika SAD Donalda Trampa.

Tramp je ranije odobrio da se obelodane sva dokumenta koja se odnose na navodno mešanje Rusije u američke izbore, kao i skandal sa mejlovima bivše državne sekretarke Hilari Klinton.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala