Rođendanska čestitka „predsedniku broj jedan“ – ispred američke ambasade /foto/

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin u Sočiju
Predsednik Rusije Vladimir Putin u Sočiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
U čast rođendana ruskog predsednika Vladimira Putina na jednoj zgradi, prekoputa američke ambasade u centru Moskve, osvanuo je veliki baner sa natpisom na engleskom jeziku: „Srećan rođendan, predsedniku broj jedan“.

Na baneru, koji je prekrio nekoliko prozora moskovske višespratnice, nalazi se i portret nasmejanog Putina. Nije poznato ko stoji iza ove neobične čestitke i ko je priredio takvo iznenađenje, ali niko ne sumnja da je ovaj gest privukao pažnju američkih diplomata.

Ovo nije prvi put da ruskom predsedniku na ovaj način čestitaju rođendan. Svojevremeno se ogromni baner sa Putinovim likom pojavio i na jednom mostu na Menhetnu u Njujorku. Na njemu su bile ruska i sirijska zastava, a na engleskom je pisalo - „mirotvorac“.

Ruski predsednik danas slavi 68 rođendan. Za razliku od prošle godine, kada je uoči rođendana u društvu ministra odbrane Sergeja Šojgua boravio u sibirskoj tajgi, ove godine Putin je rođendan prvo obeležio na radnom mestu u Moskvi, dok će ostatak dana provesti sa porodicom i prijateljima.

Danas je u Kremlj stigao i ogroman broj čestitki od šefova država i vlada raznih zemalja, kao i od rukovodioca međunarodnih organizacija. Rođendansku čestitku Putinu je uputio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji mu je poželeo dobro zdravlje i poručio da veoma ceni sve što radi za neraskidivo prijateljstvo i bratstvo Srbije i Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala