Predsednik Jermenije: Nadam se da će napori Rusije omogućiti da se zaustavi krvoproliće u Karabahu

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaPogled na Jerevan
Pogled na Jerevan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan izrazio je nadu da će napori Rusije omogućiti da se u narednim danima zaustavi krvoproliće u Nagorno-Karabahu.

U obraćanju ruskom predsedniku povodom njegovog rođendana, Sarkisjan kaže:

„Želim da se nadam da će napori Rusije dozvoliti da se već u narednim danima zaustavi krvoproliće na granici Jermenije i u zoni konflikta u Nagorno-Karabahu“, naveo je jermenski predsednik, saopštila je njegova pres-služba.

Kako je naveo u Jermeniji se veoma ceni veliki doprinos Putina u razvoju savezničkih odnosa između dve zemlje, strateškog partnerstva i uzajamno korisne saradnje u političkoj, ekonomskoj, vojnoj, vojno-tehničkoj i humanitarnoj sferi.

Sukobi u Karabahu

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova. Turska je izjavila da će Azerbejdžanu pružiti svaku pomoć, kako na bojnom polju, tako i za pregovaračkim stolom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala