Nove mere Kriznog štaba: Ponovo se skraćuje radno vreme kafića!

CC0 / Unsplash / Žurka, zabava, proslava, noćni klub, diskoteka, kafić
Žurka, zabava, proslava, noćni klub, diskoteka, kafić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da svi objekti u Srbiji mogu da rade do 23 sata.

Odluka na snagu stupa sutra, a ograničavanje radnog vremena do 23 časa zapravo je pooštravanje mera, jer su pojedini objekti, koji imaju bašte, mogli da rade do jedan sat posle ponoći.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević kaže i da će kontrola primene mera biti pooštrena u celoj Srbiji, a posebno u onim delovima gde je registrovan najveći broj obolelih.

"Kontrola i sankcije će biti mnogo strože nego u prethodnom periodu", rekla je Kisić Tepavčević novinarima nakon sednice Kriznog štaba.

Ona je navela da je tokom poslednjih nekoliko dana došlo do povećanja broja laboratorijski potvrđenih slučajeva zaraze virusom korona i da je najveći broj obolelih iz Beograda.

"Globalno, mi smo još jedna od zemalja sa najnižnom stopom učestalosti oboljevanja. Međutim, ako poredimo sa prethodnom nedeljom vidimo trend porasta oboljevanja i ove nedelje taj trend je za 19 odsto veći nego u nedelji koja je prethodila", rekla je Kisić Tepavčević.

Ističe je da je to alarmantna informacija ukoliko se imaju u vidu druge zemlje koje su imale povoljnu epidemiološku situaciju, ali se to brzo promenilo.

Kako kaže, sada je ključni momenat da svi pojedinačno damo sve od sebe, da se poštuju preventivne mere-nošenje maski izbegavanje okupljanja, lična higijena .

Upitana da li će biti zatvaranja Beograda i ponovnog uvođenja vanrednog stanja, Kisić je navela da Krizni štab nije ni razmatrao takvu mogućnost.

"Moramo da naučimo za živimo sa virusom", zaključila je ona.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala