Milan Knežević: Sin vrhovnog državnog tužioca Crne Gore učestvovao u reketiranju srpskog biznismena

© Sputnik / Nebojša PopovićKonferencija za štampu Demokratskog fronta
Konferencija za štampu Demokratskog fronta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od lidera DF-a Milan Knežević je na konferenciji za štampu naveo da su Aleksa Stanković i osnovni državni tužilac Nikola Boričić 24. avgusta prisustvovali incidentu kada je srpskog biznismena izvjesni Milan Kaloštrović udarao i maltretirao.

Knežević je Aleksu Stankovića - sina vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, optužio da je ljetos pokušao da iznudi reket u iznosu od 120 hiljada evra od srpskog biznismena, dodajući da je sve vrijeme bio prisutan i osnovni tužilac Nikola Boričić.

Postoji i snimak maltretiranja

On je dodao da su sve vrijeme, kako je kazao, iživljavanja i maltretiranja nad srpskim biznismenom Srđanom Kneževićem, osim Alekse Stankovića i osnovnog državnog tužioca Nikole Boričića, bili prisutni i pripadnici Uprave policije Crne Gore zaduženi za ličnu pratnju i zaštitu ličnosti Alekse Stankovića, pošto je njegov otac vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

„Zbog toga pozivamo predsjednika osnovnoga suda Branka Vučurovića u Kotoru da čitavoj crnogorskoj javnosti prezentuje snimak fizičkog napada i maltretiranja gospodina Srđana Kneževića i pokušaja njegovog reketiranja“, kazao je Knežević.

Predsjednik DNP-a je takođe ustvrdio da je snimak maltretiranja na kom se nalaze i njegov sin Aleksa i tužilac Nikola Boričić, bio glavno sredstvo koji je specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić ucjenjivao vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića.

Knežević je zbog toga pozvao da Ivica Stanković iz moralnih razloga hitno podnese ostavku  na funkciju vrhovnog državnog tužioca, te da isto to učini i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Upravu policije vratiti po okrilje MUP-a

Knežević je dodao  i da je Milan Kaloštrović, koji je šamarao i maltretirao pomenutog srpskog biznismena, prije nekoliko dana uhapšen u Beogradu pod, kako je kazao, lažnim identitetom i sa policijskom značkom Uprave policije Crne Gore.

„To je dovoljan dokaz i argument da danas tužilaštvo ako ga ima, pokrene postupak protiv direktora Uprave policije Veselina Veljovića. Zato ćemo mi na narednoj sjednici Skupštine Crne Gore kada se bude raspravljalo o formiranju vlade, predložiti i novi zakon o unutrašnjim poslovima gdje ćemo Upravu policije da vratimo pod nadležnost Ministarstva unutrašnjih poslova, da se nikad više ne može desiti da ta Uprava bude odmetnuti kriminalno-koruptivni organ gdje više ne znamo ko je policajac a ko kriminalac“, kazao je jedan od lidera DF-a.

On je podsjetio da je ovu aferu najavio još prije 3 nedelje te da je za sve vrijeme njenog trajanja bilo pokušaja iza kulisa da se ona amortizuje, kao i da je dobijao prijetnje od neformalnih centara moći da će mu život biti ugrožen ukoliko bude izašao sa ovim podacima, a odnose se na Ivicu Stankovića, Milivoja Katnića, Aleksu Stankovića i Nikolu Boričića.

„Kriminalni centri koji misle da će zaustaviti istinu eliminacijom mene ili bilo ga iz DF-a treba da znaju da mojom smrću neće riješiti ništa. Borba protiv organizovanog kriminala će se nastaviti nesmanjenim intenzitetom kada budemo formirali vladu i neće biti nedodirljivih“, poručio je Knežević.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala