Knez Albert Drugi od Monaka u poseti Srbiji, dobio i orden

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik Srbije Aleksandar Vučić i knez Albert Drugi od Monaka
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i knez Albert Drugi od Monaka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Knez Albert Drugi od Monaka boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je vladaru Monaka Orden Republike Srbije na lenti, a privredna komora Srbije i Ekonomski odbor Monaka potpisali su Sporazum o saradnji.

Vučić je izjavio da je u razgovoru sa knezom Albertom Drugim od Monaka iskazana velika, uzajamna opredeljenost za osnaživanje odnosa i dalji razvoj saradnje u svim oblastima.

Predsednik Srbije je istakao da će potpisan memorandum o saradnji u oblasti ekonomije doprineti unapređenju ekonomske saradnje dve zemlje i biti model za produbljivanje bilateralnih odnosa i u drugim oblastima od obostranog interesa.

Izrazio je očekivanje da će biti podstaknut razvoj turizma i da će građani Monaka češće dolaziti u Srbiju, ali i da će, pored Novaka Đokovića, biti više Srba koji će posećivati Monako i Monte Karlo i da svoj novac ostave u jednoj prijateljskoj zemlji, kao što je kneževina Monako.

Novi zamajac u odnosima

Knez Albert Drugi od Monaka je poručio da njegova poseta Beogradu daje novi zamajac odnosima Srbije i Kneževine Monako, a da će potpisivanje ekonomskog sporazuma otvoriti put produbljenim i konkretnim kontaktima.

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić uručio knezu Albertu Drugom od Monaka Orden Republike Srbije na lenti.
Knez Albert Drugi od Monaka u poseti Srbiji, dobio i orden - Sputnik Srbija
Aleksandar Vučić uručio knezu Albertu Drugom od Monaka Orden Republike Srbije na lenti.

U tom kontekstu, on je naveo da se potencijali privrednog razvoja u domenima transformacije, digitalizacije i međunarodne trgovine naziru u budućnosti.

„Srbija i Kneževina Monako se mogu učiniti naoko različite po mnogo čemu, jedna zemlja u južnoj Evropi, mlada republika kojom protiče veličanstvena reka Dunav, sa druge Kneževina, država grad sa 40.000 stanovnika okrenuta Mediteranu... Ali i dalje verujem da će zajedničke tačke između naših zemalja biti aduti za razvoj i jačanje odnosa na različitim nivoima", rekao je knez Albert Drugi, preneo je Tanjug.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala