Formiranje antitela nakon vakcinacije teže ide kod starijih, nego kod mladih ljudi

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaTestovi na antitela
Testovi na antitela - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kod starijih ljudi će se nakon vakcinacije teže stvarati antitela na virus korona, nego kod mladih, izjavio je direktor centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg.
„Iz razumljivih razloga, ne bi trebalo da bude drugih neželjenih reakcija. Jedino što je moguće je da će možda oni malo lošije reagovati na vakcinaciju, jer imuni sistem ne reaguje tako dobro“ rekao je on.

U pogledu neželjenih efekata, ruski lekar je istakao da ne veruje da će biti nekih drugih, iako smatra da treba da se sačekati kraj ispitivanja.

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja Rusije ranije je registrovalo prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije. Vakcina je nazvana „Sputnjik V“.

Postregistraciona testiranja prve na svetu vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ započeta su u Moskvi 7. septembra, a dva dana kasnije su vakcinisani prvi dobrovoljci. U testiranju učestvuje ukupno 40.000 dobrovoljaca, od kojih će 10.000 primiti placebo, što je neophodno da bi se proverila efikasnost vakcine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala