Beograd je najveće žarište: Vajberom prijava kršenja mera

© Flickr / Sam AzgorAplikacija "Vajber"-ilustracija
Aplikacija Vajber-ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da je glavni grad Srbije trenutno najveće žarište korona virusa. On je dodao je da će uskoro biti dostupna vajber grupa preko koje će svi građani moći da pošalju fotografije ugostiteljskih objekata u kojima se krše epidemiološke mere.

Kako je rekao, ta vajber grupa dogovorena je sa Ministarstvom zdravlja i Kriznim štabom.

"Svi veliki gradovi Evrope su ugroženi, zato je važno da se u Beogradu posvetimo mestima gde je najbrže širenje zaraze - rekao je Vesić i naglasio da "moramo da se posvetimo javnom prevozu i ugostiteljskim objektima".

"Uradili smo 125 nadzora u javnom prevozu, napisano je ukupno 15 prijava u prethodna dva dana, a svi vozači su u obavezi da nose maske. Tamo gde ima kabine, nije potrebno da nosi masku, a nažalost nemaju sva vozila kabinu. Naš apel je da se poštuju mere, maska je jedina zaštita i zato ćemo insistirati da se u zatvorenom prostoru nose maske", rekao je Vesić.

Vesić dodaje da ulazimo u kritičan period kada bašte neće moći da rade, ali i kada počinju slave pa je apelovao na građane da budu odgovorniji.

 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala