Armija odbrane Karabaha povratila izgubljene položaje

© AP Photo / Armenian Defense Ministry Jermenski vojnik puca iz artiljerijskog oruđa tokom sukoba u Nagorno-Karabahu
Jermenski vojnik puca iz artiljerijskog oruđa tokom sukoba u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik nepriznate Republike Nagorno-Karabah, Araik Arutjunjan, saopštio je da je tokom borbi Armija odbrane Karabaha povratila izgubljene položaje od azerbejdžanskih oružanih snaga i spasila 19 svojih vojnika koji su se skrivali u šumi.

„Još jednim briljantnim vojnim manevrom Armija odbrane ne samo što je oslobodila jedan od izgubljenih položaja, već je uspela i da spasi živote 19 naših vojnika, koji su se nekoliko dana pre toga hrabro opirali neprijatelju i, umesto da se povuku, bili prinuđeni da se skrivaju u najbližoj šumi, čekajući kontraofanzivu naših trupa“, napisao je Arutjunjan na Fejsbuku. 

Prema njegovim rečima, tokom operacije azerbejdžanska strana pretrpela je velike gubitke.  

U međuvremenu je na periferiji glavnog grada Karabaha, Stepanakerta, dronovima uništen sistem PVO vojske Karabaha, javio je dopisnik Sputnjika.

U prvoj polovini dana iznad Stepanakerta se pojavilo nekoliko udarnih dronova koji su bacali bombe na različite delove grada. Sistem za protivvazdušnu odbranu, koji je bio postavljen u planinama u blizini grada i zakamufliran, otvorio je na njih vatru, jedan dron je oboren i on se srušio u planinama. Bespilotne letelice su nakon toga uspele da bace bombu na PVO sistem koji se zapalio.

Civilno stanovništvo se sve to vreme nalazilo u podrumima i skloništima. Trenutno je u Stepanakertu zatišje.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala