Ambasador Grčke u Bakuu pozvan na konsultacije u Atinu

CC BY 2.0 / Leonora (Ellie) Enking / Flickr / Zastava Grčke
Zastava Grčke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Grčke saopštilo je da je pozvalo na konsultacije svog ambasadora u Azerbejdžanu, nakon „potpuno neosnovanih i uvredljivih tvrdnji“ azerbejdžanske vlade da Grčka navodno toleriše pokušaje vrbovanja terorista za učestvovanje u sukobu u Nagorno-Karabahu.

„Nakon potpuno neosnovanih i uvredljivih tvrdnji Vlade Azerbejdžana da Grčka navodno tolerinje teroristička dela, pokušaje vrbovanja terorista i sajber-napade sa teritorije Grčke protiv Azerbejdžana, a u okviru sukoba u Nagorno-Karabahu, Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je oštar protest ambasadoru Azerbejdžana“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Takođe se dodaje da je grčki ambasador u Azerbejdžanu Nikolaos Piperigos pozvan u Atinu na konsultacije prema odluci ministra spoljnih poslova Nikosa Dendiasa.  

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala