Alijev: Pozicija Rusije odgovorna, od Pariza nismo dobili dokaz o plaćenicima

© REUTERS / Official web-site of President of AzerbaijanPredsednik Azerbejdžana Ilham Alijev
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je pozicija Rusije prema najnovijim događajima u Nagorno-Karabahu odgovorna. Dodao je, istovremeno, da Baku od Pariza nije dobio dokaze o prebacivanju plaćenika u Karabah.

„Što se tiče ruskog posredništva, nemamo nikakve prigovore niti pitanja. Pozicija Rusije je veoma odgovorna. Rusija ima odnose i sa Bakuom i sa Jerevanom i igra važnu ulogu među kopredsednicima (Minske grupe)“, rekao je predsednik Azerbejdžana u intervjuu za Si-En-En Turk.

On je, istovremeno, naveo da Pariz nije dostavio dokaze o angažovanju plaćenika u Nagorno-Karabahu.

Francuski predsednik Emanuel Makron je ranije izjavio da zvanični Pariz raspolaže informacijama o tome da se borci iz Sirije prebacuju u Karabah kako bi učestvovali u borbama.

„Prošlo je već deset dana ali nismo dobili dokaz od Francuske“, rekao je Alijev.

On je dodao da posrednici, a među njima je i Francuska, u svom radu moraju biti „odgovorni i neutralni“.

Situacija u Nagorno-Karabahu

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je proglašeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala