Upozorenje ruskih doktora: Drugi talas korone može biti trostruko jači

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaZaštitna oprema
Zaštitna oprema - Sputnik Srbija
Pratite nas
Drugi talas koronavirusa u Moskvi može biti dva do tri puta snažniji od prolećnog, smatra direktor Instituta za medicinsku parazitologiju i tropske bolesti univerziteta „Sečenov“ Aleksandar Lukašov.
„Porast obolelih je veoma visok, definitivno možemo da govorimo o drugom talasu. Jasno je da će premašiti prvi talas. I kao što smo rekli pre mesec dana, ako smo u Moskvi formirali bar neki imunitet i postoje faktori koji ograničavaju širenje virusa, u regionima nije ista situacija“, rekao je.

Uprkos tome, on je rekao da tačnu prognozu trenutno nije moguće dati.

„Smatram da će drugi talas u Moskvi biti veći dva do tri puta, ali ne može deset puta. U regionima u kojima nije bilo prvog talasa, tamo može biti veoma komplikovana situacija“, izjavio je Lukašev.

Istovremeno, gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin smatra da će situacija sa kovidom 19 postati složenija i dramatičnija jer broj obolelih nastavlja da raste i približava se scenariju koji je bio u proleće. Broj hospitalizovanih je danas premašio 1.000 ljudi i dalje se povećava, dodao je.

Ranije je operativni štab izvestio da se broj novih slučajeva kovida 19 u Rusiji povećao u jednom danu za 11.615, što znači da su se do sada kovidom 19 zarazile 1.237.504 osobe. Najveći broj novoobolelih je u Moskvi – 4.082, Sankt Peterburgu - 411, Podmoskovlju- 347 osoba.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala