Uhapšeni Hrvati, varanjem srpskih firmi „zaradili“ milione

CC0 / / Lisice, hapšenje
Lisice, hapšenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu prošle sedmice su uhapšena dva državljanina Hrvatske H.P. (33) i J.K. (29) zbog sumnje da su prevarili i oštetili više od 1.500 privrednih društava iz Srbije i pribavili imovinsku korist od oko sedam miliona dinara.

U saopštenju tužilaštva se precizira da se osumnjičenima stavlja na teret da su tokom septembra u Beogradu, na više različitih lokacija, u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica srpska privredna društva doveli u zabludu i oštetili ih.

H.P se sumnjiči da je angažovao privredno društvo da izradi 186.300 primeraka ponuda za upis u privredni registar koji je preko drugog privrednog društva vodio jedan od osumnjičenih, precizira tužilaštvo.

On je pisanim putem pozivao zainteresovane privredne subjekte da izvrše uplate od 4.500 dinara na račun tog privrednog društva.

Na osnovu odštampanih ponuda i dostavljenih uplatnica 1.572 privredna subjekta izvršilo je uplate traženog novca, iako nije oformljen registar u koji su upisani podaci tih privrednih subjekata.

Na taj način osumnjičeni su pribavili imovinsku korist od oko sedam miliona dinara.

Osumnjičenima se na teret stavlja produženo krivično dela prevara u saizvršilaštvu.

Nakon što su saslušani, sud im je na predlog tužilaštva odredio pritvor od 30 dana, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala