Putin odlikovao veterane iz Budve

© Foto : Sputnjiku ustupila opština BudvaVeterani sa čelnicima Opštine Budva; Carevićem i Radovićem
Veterani sa čelnicima Opštine Budva; Carevićem i Radovićem - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom sedamdeset pete godišnjice pobede nad fašizmom, predsednik Ruske federacije Vladimir Putin odlikovao je veterane iz Drugog svetskog rata, Budvane Miroslava Luketića, Iva Markovića i Laza Boretu.

Predsednik Opštine Marko Carević i predsjednik Skupštine Opštine Krsto Radović tim povodom upriličili su prijem za budvanske prvoborce, prenosi IN4S.

U razgovoru je istaknuta važnost antifašističkih tekovina i čuvanja od zaborava slavne prošlosti narodnooslobodilačke borbe naših predaka.

Predsednik Opštine Budva Marko Carević istakao je da su godine budvanskih prvoboraca za poštovanje, a rat na ovim prostorima ne sme nikada da se desi jer je sada vreme za stvaranje bolje budućnosti.

© Foto : Sputnjiku ustupila Opština BudvaOdlikovanja za budvanske veterane
Putin odlikovao veterane iz Budve - Sputnik Srbija
Odlikovanja za budvanske veterane

„Moramo stvarati novo, pravedno društvo, društvo jednakosti i pravne države, u kojem je moguće živjeti od svog rada i obezbediti budućim naraštajima da žive u slozi, miru i ljubavi“ dodao je Carević.

Predsednik Skupštine Opštine Budva Krsto Radović poručio je da se „antifašističke tekovine moraju poštovati, jer predstavljaju zalog za budućnost.“

„Moramo gledati napred u budućnost i praviti novi sistem gde će vlast biti narodna vlast, građani poštovani i gde neće biti diskriminacije,“ zaključio je Radović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala