Od Loznice do Novog Sada za sat vremena: Potpisan ugovor za Fruškogorski koridor

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPotpisivanje ugovora o izgradnji Fruškogorskog koridora
Potpisivanje ugovora o izgradnji Fruškogorskog koridora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Srbije i kineska kompanija CRBC potpisale su Ugovor o izgradnji Fruškogorskog koridora, od Novog Sada do Rume, čija je ukupna vrednost 606 miliona evra. Za sat vremena će moći da se stignete od Loznice do Novog Sada.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će ova brza saobraćajnica od oko 48 kilometara biti izgrađena u rekordnom roku, do 15. marta 2024. godine.

„Fruškogorski koridor biće veoma značajan ne samo za Novosađane, već i za građane iz svih delova Bačke i Srema i skratiće im put ka zapadu Srbije i zapadnim zemljama“, naglasio je Vučić.

On je naveo da će ta brza saobraćajnica, pre svega, omogućiti lak dolazak do Fruške gore i Rume.

U okviru brze saobraćajnice biće izgrađen i most na Dunavu kod Kovilja od 1,8 kilometara i tunel Iriški venac od čak 3,5 kilometara, istakao je predsednik Srbije.

Dodaje da će se ta brza saobraćajnica nadovezati na autoput Ruma-Šabac koji se gradi, kao i brzu saobraćajnicu od Šapca do Loznice.

„To je oko 125 km gde ćete moći za sat vremena da stignete od Loznice do Novog Sada. Niko nije verovatno ranije da je to moguće“, naglasio je Vučić.

Ugovor su o izgradnji Fruškogorskog koridora potpisali su ministarka Zorana Mihajlović i direktor kompanije Džan Sjao Jen.

Fruškogorski koridor će spojiti auto-puteve ka Šidu i Subotici. Imaće četiri kolovozne trake širine po 3,5 metra. Pošto neće imati zaustavne trake, taj put će se voditi kao brza saobraćajnica, a ne kao auto-put, navodi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala