Navaljni otkriva kako se sve odigralo: Preplavio me je osećaj da ću umreti

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaRuski opozicionar Aleksej Navaljni
Ruski opozicionar Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski opozicionar i bloger Aleksej Navaljni opisao je detalje iz aviona kada mu se zdravstveno stanje naglo pogoršalo i ispričao je kako se osećao pred hospitalizaciju u Omsku. „U avionu me je preplavio osećaj da ću umreti“, rekao je.

„Analizirao sam i razmišljao kada mi se prvi put slošilo, i shvatio sam da sam se na aerodromu osećao odlično, nije me zanimalo ništa osim kupovine sibirskih slatkiša deci na poklon. Ušao sam u avion radujući se i pomislio da će narednih tri i po sata biti divno, jer me niko ne dira. Otvorio sam laptop, pustio seriju 'Rik i Morti', što uvek radim pri poletanju i počeo da gledam. Upravo zato, uzgred budi rečeno, znam tačno u kom trenutku mi je pozlilo. Negde otprilike nakon 20 minuta mi je postalo nezanimljivo da gledam seriju i osetio sam da me je oblio hladan znoj“, rekao je Navaljni u intervjuu novinaru i vlogeru Juriju Dudu.

Prema rečima Navaljnog, nikada nije doživeo nešto slično. Strašno mu se slošilo i „preplavio ga je osećaj da će sad umreti“, ali je, kako je rekao, bilo je nemoguće da razume od čega i šta ga boli.
Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Prvi video-intervju Navaljnog nakon incidenta: I dalje mi drhte ruke, ali ću se oporaviti

Dodao je da je zamolio svoju portparolku Kiru Jarmiš da razgovara s njim. „Vidim da joj se usta otvaraju, nešto govori, ali ne baš razumljivo“, rekao je Navaljni.

Prema njegovim rečima, otišao je da se umije, ali je shvatio da ne može sam da se vrati iz toaleta i da mora da potraži pomoć. Kako je rekao, nekako je uspeo da se okrene prema stjuardu i kazao mu: „Otrovali su me, umreću sada“. Navaljni je rekao da je nakon toga „samo legao pod njegove noge“.

Poslednje čega se seća je da su svi počeli da jure i da nešto pitaju: „Molili su me da ostanem svestan, a zatim je nekako sve utihnulo“.

Lečenje će koštati oko 70.000 evra

Navaljni je u intervjuu rekao i da će njegovo lečenje u berlinskoj klinici „Šarite“ koštati oko 60 ili 70 hiljada evra, kao i da će svi koji će pomoći u plaćanju ovog računa javno objaviti svoja imena.

Bloger je dodao da je „za njega je to ogroman novac“ i da nema 70 hiljada evra da plati svoje lečenje, ali da postoje ljudi koji su spremni da pomognu u plaćanju lečenja.

Inače, to je prvi video-intervju opozicionara nakon incidenta.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala