Velika vojna sila na Pešteru: U subotu počinje „Sadejstvo 2020“ /foto/

© Foto : Ministarstvo odbrane/Darimir BandaPripremne aktivnosti na poligonu „Pešter“
Pripremne aktivnosti na poligonu „Pešter“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas uvežbavanju jedinica Vojske Srbije za izvođenje Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Sadejstvo 2020“, koja će u subotu 10. oktobra biti održana na Privremenom poligonu „Pešter“.

Kako je istakao ministar Vulin, sve predviđene radnje idu svojim tokom i sve se odvija onako kako treba da se odvija.

„Ono što je najvažnije – svi ljudi su zdravi, motivisani su, daju sve od sebe i trude se da Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem ’Sadejstvo 2020‘ bude impresivna, velika, da bude baš onakva kakva i jeste naša vojska“, naglasio je ministar odbrane.

© Foto : Ministarstvo odbrane/Darimir BandaPripremne aktivnosti na poligonu „Pešter“
Velika vojna sila na Pešteru: U subotu počinje „Sadejstvo 2020“ /foto/ - Sputnik Srbija
Pripremne aktivnosti na poligonu „Pešter“
Zamenik rukovodioca vežbe za Kopnenu vojsku brigadni general Željko Kuzmanović rekao je da se jedinice Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Kopnene vojske zajednički pripremaju za predstojeću vežbu i da su realizovale i izvele sva pripremna gađanja i pripremne aktivnosti te da su pripremljene došle na Privremeni poligon „Pešter“.

„Prethodnih dana organizovali smo život i rad na logorskoj prostoriji i realizovali individualna i zajednička uvežbavanja s ciljem postizanja što boljih rezultata na predstojećoj vežbi. Pripadnici oba vida Vojske Srbije pokazali su izuzetnu motivisanost za realizaciju te aktivnosti, a kroz motivaciju pokazali su i visoku stručnost i osposobljenost za realizaciju predstojećih zadataka i za rukovanje i upravljanje složenim borbenim sistemima“, rekao je general Kuzmanović i dodao da su na poligonu i pripadnici 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade koji su takođe „prikazali visok stepen stručnosti i osposobljenosti za izvršenje zadataka“.

© Foto : Ministarstvo odbrane/Darimir BandaVežbu „Sadejstvo 2020“ izvode jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, borbena grupa iz sastava Kopnene vojske i jedinice za specijalne operacije
Velika vojna sila na Pešteru: U subotu počinje „Sadejstvo 2020“ /foto/ - Sputnik Srbija
Vežbu „Sadejstvo 2020“ izvode jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, borbena grupa iz sastava Kopnene vojske i jedinice za specijalne operacije
Cilj vežbe jeste prikaz obučenosti komandi i jedinica Vojske Srbije u rešavanju taktičkih i vatrenih zadataka tokom izvođenja združene operacije, sa težištem na vazduhoplovnoj vatrenoj podršci snaga Kopnene vojske.

Na vežbi je angažovano oko 3.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, oko 150 borbenih i neborbenih vozila i borbenih sistema i više od 40 vazduhoplova.

© Foto : MINISTARSTVO ODBRANE REPUBLIKE SRBIJE/Darimir BandaPrivremeni poligon za vojne vežbe na Pešteru
Velika vojna sila na Pešteru: U subotu počinje „Sadejstvo 2020“ /foto/ - Sputnik Srbija
Privremeni poligon za vojne vežbe na Pešteru
Današnjem uvežbavanju prisustvovali su pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić, zamenik komandanta RV i PVO brigadni general Željko Bilić i komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala