Mali najavio povećanje plata od naredne godine

© Sputnik / Aleksandar MilačićSrpski dinari
Srpski dinari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je 99 odsto siguran da će plate u javnom sektoru biti povećane od 1. januara sledeće godine. On je dodao da će se nakon razgovora sa delegacijom MMF-a, u naredne dve nedelje, znati koliko će to povećanje biti.

Mali je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se od 1. januara povećava minimalna cena rada, kao i penzije u visini od 5,9 odsto.

„Tema sa MMF-om je da vidimo kako nam budžet stoji, kakvo će biti povećanje plata u javnom sektoru. Sačekali smo septembar i oktobar, 99 odsto sam siguran da ćemo moći da povećamo plate u javnom sektoru“, kazao je ministar finansija.

Mali je istakao da je siguran da nijedna zemlja u Evropi u ovom trenutku ne podiže plate i penzije, što, kako je ocenio, dovoljno govori o „ekonomskoj snazi Srbije“.

On je naveo da je za nama teška godina i da je ekonomska kriza uslovljena pandemijom „najveća kriza koja je ikada pogodila svet“.

„Srbija se sa time dobro nosi. Mi smo kroz snažan program podrške privredi uspeli da spasimo privredu, nema te crne slike koja je dolazila iz sveta, izgubljena radna mesta, to kod nas nemate. Sačuvali smo makroekonomsku stabilnost“, naglasio je Mali.

Kada je reč o izboru nove Vlade Srbije, ministar je rekao da će ceo proces biti završen u naredne dve nedelje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala