Krivokapić: Sa manjinskim partijama kad budem mandatar

© Sputnik / SputnjikZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kandidat za mandatara tri pobedničke koalicije Zdravko Krivokapić vodi intenzivne razgovore o formiranju nove crnogorske vlade, a sa predstavnicima manjinskih stranaka će, kako je rekao, razgovarati kada njegov mandat bude ozvaničen.

Krivokapić je u izjavi za podgorički „Dan“ najavio posetu reisu i nadbiskupu, jer, kako kaže, kao pravoslavac poštuje i druge vere.

„To mi je veoma važno. Što se tiče razgovora sa političkim predstavnicima, ti razgovori već traju na nekom nivou i dinamikom koja je definisana, i nadam se da će oni što pre dati rezultate. Svi znamo da ima pojedinaca koji smatraju da ne treba da razgovaramo pre nego što i zvanično postanem mandatar, i ja to poštujem“, rekao je Krivokapić.

Što se tiče razgovora sa manjinskim partijama, on bi, kaže, želeo da u suštini imaju principe i način kako će doći do preraspodele, preneo je Tanjug.

Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija
Crna Gora nema više vremena za gubljenje: Abazović o novoj vladi

„Ove tri koalicije imaju obavezu da nacionalne partije uključe u sve to, ali da vidimo prvo te startne pozicije koje ćemo ispoštovati, a da se, naravno, uvaži i sve što je moguće u delu poštovanja zahteva nacionalnih manjina, odnosno stranaka koje ih zastupaju“, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je u ponedeljak razgovarao sa funkcionerom Ujedinjene Crne Gore Goranom Danilovićem, predsednikom Prave Crne Gore Markom Milačićem i predsednikom Radničke partije Maksimom Vučinićem.

Sa njima je, kako je saopštio, jednoglasno usaglašeno da čim pri treba formirati vladu, odnosno da nema mnogo čekanja kad se već za to stvore i formalne prilike.

Usaglasili su, kaže, da vizija nove vlade mora da bude otklon od postojeće, borba protiv korupcije i kriminala, poštovanje vladavine prava i sve ono što u suštini predstavlja elemente sporazuma koji je potpisan nakon izbora.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala