Filmski povratak: Tramp izašao iz bolnice /video/

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp izašao je iz vojne bolnice, gde se tri dana lečio od kovida-19, i vratio se u Belu kuću.

Tramp je sa maskom na licu i podignutom pesnicom izašao iz Nacionalnog vojnog medicinskog centra „Volter Rid“ i ušao u vozilo, kojim se odvezao do vojnog aerodroma na kratki let helikopterom nazad do Bele kuće.

„Hvala vam puno“, rekao je okupljenim novinarima Tramp.

Tramp je objavio i kratku video-poruku na Tviteru u kojoj je Amerikancima poručio da na raspolaganju imaju najbolje, nedavno razvijene, lekove.

​„Otišao sam u bolnicu, nisam se najbolje osećao i već pre dva dana sam se osećao sjajno... Živimo u najboljoj zemlji na svetu“, rekao je Tramp.

Tramp je istakao da je „sada dobro“ i da je „možda i imun“, navodeći da „uskoro stižu vakcine“.

Kako je najavljeno, Tramp će nastaviti da prima terapiju u Beloj kući.

Lekar američkog predsednika Šon Konli je saopštio da je Tramp u poslednja 24 sata zadovoljio standardne bolničke kriterijume da bude otpušten iz bolnice. On je dodao da Tramp nije imao temperaturu više od 72 sata i da ima normalan nivo kiseonika.

„Iako nije potpuno van opasnosti, tim i ja smo saglasni da naše evaluacije, a što je najvažnije — njegov klinički status, podržavaju predsednikov bezbedan povratak kući, gde će 24 sata dnevno imati najbolju medicinsku negu na svetu“, rekao je Konli.

Trampov tim lekara objavio je i da će predsednik petu dozu leka remdesivir dobiti u utorak u Beloj kući, preneo je Tanjug.

Pre izlaska iz bolnice, Tramp je poručio Amerikancima da ne treba da dozvole da pandemija kontroliše njihove živote.

​On je, takođe, istakao da će se uskoro vratiti kampanji.

Tramp je u ponedeljak u popodnevnim satima izjavio da se oseća „bolje nego pre 20 godina“ i najavio da će predveče napustiti vojnu bolnicu.

Za Trampa pripremljena nova kancelarija u Beloj kući

Kako je objavio Si-En-En, pozivajući se na obaveštene izvore, kada se Tramp bude vratio na posao, njegov radni prostor biće smešten u privremenoj kancelariji na nivou podruma pored bolničkog krila Bele kuće.

Trampova kancelarija je, inače, na trećem spratu Bele kuće, dok će nova privremena kancelarija biti pozicionirana tako da lekari i medicinska oprema budu u blizini za slučaj potrebe.

​Prostorija u kojoj će biti smešten nalazi se odmah do medicinskog odeljenja, koje uključuje sobu za prijem, sobu za pregled i kancelariju predsednikovog lekara.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala