Dačić sa Bocan-Harčenkom: Odnosi dve države na tradicionalno visokom nivou

Pratite nas
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka. Sagovornici su se još jednom saglasili da su odnosi dve države na tradicionalno visokom nivou, čemu doprinosi intenzivan politički dijalog, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Razmenili su mišljenja o planovima i aktivnostima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu, kao i o saradnji na multilateralnom planu, prenosi RTS.

Bilo je reči i o aktuelnim događanjima i daljom dinamikom u dijalogu Beograda i Prištine.

Razgovarano je o zdravstvenoj situaciji u dve zemlje, merama preduzetim u borbi protiv virusa korona i perspektivama za prevazilaženje posledica koje je virus ostavio kako na zdravstvenom, tako i na ekonomskom planu.

Istaknuta je važnost koju će za čitav svet imati proizvodnja i primena vakcina protiv kovid 19, kako u cilju smanjenja opasnosti za zdravlje stanovništva, tako i za normalizaciju života i ekonomskih tokova.

Izražena je spremnost da se, po normalizaciji epidemiološke situacije, pristupi realizaciji dogovorenih poseta zvaničnika dve države.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala