Zahvalnost za hrabrost – Predstave u „Vuku“ besplatne za zdravstvene radnike

© Foto : Arhiva Teatar VukTica
Tica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kao znak zahvalnosti za hrabrost u borbi protiv virusa, Teatar Vuk zdravstvenim radnicima poklanja karte za sve predstave u novoj sezoni.

Predstava za heroje - Premijera „Tice“

Za premijere u novoj pozorišnoj sezoni, kao i za predstave sa mesečnog repertoara, medju kojima su predstave „Ruska smrt“, „Svlačenje“, „Kad je Niče plakao“, „Šuplji kamen“ i mnoge druge, Teatar Vuk obezbedio je besplatne ulaznice za zdravstvene radnike, koji su svakodnevno i nesebično pomagali drugima.

Tako će naši heroji moći premijerno da pogledaju i predstavu „Tica“ kojom ova ustanova kulture započinje sezonu 7. oktobra. Komad zasnovan na romanu Vilijema Vortona,u dramatizaciji Naomi Volas, donosi priču o dvojici prijatelja koji su iz bezbzrižne mladosti otrgnuti i bačeni u vrtlog ratne klanice.

„Tica“ je priča o snazi iskrenog i dubokog prijateljstva, o zastrašujućim efektima koje rat ostavlja na psihu čoveka, ali pre svega osnovna misao ovog komada je definisana stalnom i snažnom ljudskom potrebom da se prevaziđu sve moguće i nemoguće granice kako bi se dosegla krajnja sloboda i nesputanost pojedinca.

 

© Foto : Arhiva Teatra VukU kavezu posleratnih trauma, slika iz predstave „Tica“
Zahvalnost za hrabrost – Predstave u „Vuku“  besplatne za  zdravstvene radnike - Sputnik Srbija
U kavezu posleratnih trauma, slika iz predstave „Tica“

U ovoj predstavi reditelj Miško Milojević predstavlja nam i novu generaciju mladih, talentovanih glumaca kao što su Vukašin Jovanović, Stojša Oljačić, Nemanja Stamatović, Aleksandar Kecman, Željko Maksimović i Dragan Sekulić. Autor scenografije je Milan Miladinović, Mina Miladinović je realizovala kostime, dok je muziku za predstavu komponovao Božidar Obradinović.

Komad je prvi put izveden u Vest Endu u Londonu, a poznat je i istoimeni film čiju režiju potpisuje nedavno preminuli Alan Parker, sa Nikolasom Kejdžom i Metjuom Modinom u naslovnim ulogama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala