Tramp sve iznenadio: Nakratko izašao iz bolnice da pozdravi pristalice /video/

© AP Photo / Anthony PeltierDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp nakratko je izašao iz vojne bolnice „Volter Rid", u kojoj se nalazi zbog virusa korona, da bi pozdravio svoje pristalice.

Tramp je primećen u jednom od vozila, nosio je masku za lice i mahao je okupljenima.

​Neposredno pre vožnje, objavio je video-snimak iz predsedničkog apartmana u bolnici „Volter Rid", rekavši da će „prirediti malo iznenađenje velikim patriotama koje su na ulici".

Rekao je i da je mnogo naučio o kovidu i da je bolnica prava škola.

Trampov izlazak na meti kritika

Trampovi izlazak iz bolnice, koji je bio veliko iznenađenje, nije prošao bez kritika, kako novinara, tako i lekara.

Kako prenosi Si-En-En, medijski izveštači iz Bele kuće kritikovali su predsednika jer nisu bili obavešteni o njegovom kratkom i iznenadnom izlasku iz bolnice.

„Nečuveno je da predsednik napusti bolnicu, čak i nakratko, usred zdravstvene krize bez mera koje bi obezbedile da američki građani znaju gde je njihov predsednik i kako je. Sada više nego ikad američka javnost zaslužuje nezavisno izveštavanje o predsedniku kako bi imali pouzdanu informaciju o njegovom zdravlju“, navodi se u saopštenju izveštača, preneo je Tanjug.

Reagovao je i lekar bolnice „Volter Rid“ Džejms Filips, navodeći da je ovim postupkom Tramp ugrozio sve koji su bili sa njim u vozilu.

Filips je na Tviteru objavio da je vozilo u kom se Tramp nalazio „hermetički zatvoreno protiv hemijskog napada“ i da stoga predstavlja rizik za osobe koje su u njemu da se zaraze virusom korona.

​On je dodao da bi osobe koje su bile u vozilu sa Trampom trebalo sada da budu 14 dana u karantinu.

Inače, Trampov medicinski tim je najavio da bi američki predsednik mogao danas da bude otpušten iz bolnice jer se oseća bolje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala