Osuđenici iz Srbije dizajnirali zaštitne maske za Nedelju mode u Torinu /foto/

© Foto : Ministarstvo pravde SrbijeZaštitne maske koje su sašili osuđenici iz zatvora u Sremskoj Mitrovici biće predstavljene na Nedelji mode u Torinu
Zaštitne maske koje su sašili osuđenici iz zatvora u Sremskoj Mitrovici biće predstavljene na Nedelji mode u Torinu  - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Osuđenici u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici dizajnirali su i sašili višekratne zaštitne maske koje će biti predstavljene na Nedelji mode u Torinu, koja se održava od 3. do 9. oktobra.

Predstavnici modne industrije iz celog sveta moći će da vide 26 maski koje su sašili osuđenici u krojačkom pogonu ovog zavoda. 

© Foto : Ministarstvo pravde SrbijeOsuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i u ženskom zatvoru u Požarevcu šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica lišena slobode
Osuđenici iz Srbije dizajnirali zaštitne maske za Nedelju mode u Torinu /foto/ - Sputnik Srbija
Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i u ženskom zatvoru u Požarevcu šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica lišena slobode

Nedelja mode se organizuje bez prisustva publike zbog mera prevencije na sprečavanju širenja virusa korona i revije će biti dostupne onlajn.

U krojačkom pogonu u KPZ u Sremskoj Mitrovici trenutno je radno angažovano 30 osuđenika koji su prethodno prošli sertifikovanu obuku uz finansijsku podršku nemačke nevladine organizacije „Help“.

© Foto : Ministarstvo pravde SrbijePredstavnici modne industrije iz celog sveta moći će da vide 26 maski koje su sašili osuđenici u krojačkom pogonu ovog zavoda. 
Osuđenici iz Srbije dizajnirali zaštitne maske za Nedelju mode u Torinu /foto/ - Sputnik Srbija
Predstavnici modne industrije iz celog sveta moći će da vide 26 maski koje su sašili osuđenici u krojačkom pogonu ovog zavoda. 

Obuka se organizuje već godinu i po dana, a nedavno je pokrenut i novi ciklus obuke za još 10 osuđenika koja će im pomoći da se zaposle po isteku kazne imajući u vidu da je reč o deficitarnom zanimanju, saopšteno je iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima kako bi se sprečilo širenje virusa i ta proizvodnja i dalje traje i proširena je na izradu zaštitnih odela, nazuvica i kapa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala