Objavljen „najubedljiviji dokaz“ da čudovište iz Loh Nesa postoji /foto/

Pratite nas
Misteriozno stvorenje koga popularno nazivaju "Nesi", svojevrsna je urbana legenda i popularna turistička atrakcija u Škotskoj. Navodnih susreta sa podvodnim čudovištem bilo je toliko puta u prošlosti da je u međuvremenu osnovan i zvanični registar susreta.

Turistički vodič Ronald Mekenzi zabeležio je na sonarnoj opremi tokom nedavnog krstarenja najnoviji „susret“ sa Nesijem. Ostali lovci na čudovište koji redovno prate registar pojavljivanja tvrde da ova slika pruža „najubedljiviji dokaz“ da misteriozno stvorenje postoji.

Susret se dogodio na pola puta od Invermoristona, gde je voda dostigla 189 metara dubine.

„Bili smo tačno na sredini jezera. Prizor je trajao oko 10 sekundi i nikada u životu nisam video ništa slično. Bio je dužine najmanje 10 metara, kaže Mekenzi.

Mekenzi međutim ne tvrdi sa apsolutnom sigurnošću da je živopisna sonarna slika „uhvatila„ čudovište sa dugim vratom, a ne nešto ovozemaljsko.

© AP PhotoSenka čudovišta iz Loh Nesa u Škotskoj.
Objavljen „najubedljiviji dokaz“ da čudovište iz Loh Nesa postoji /foto/ - Sputnik Srbija
Senka čudovišta iz Loh Nesa u Škotskoj.

„Verujem da u jezeru postoji nešto što niko ne zna šta je, bilo da je u pitanju  velika jegulja ili jesetra, ili neka vrsta velike ribe, - ili čak Nesi “, precizira Mekenzi.

Stručnjaci koji su proučavali Mekenzijevu fotografiju opisuju je kao  „100 odsto auteničnu“, ali takođe navode da je moguće i da su na njoj prikazana jata riba ili jesetra.

Stručnjak za Loh Nes, Stiv Feltam, opisao je fotografiju  kao „izuzetno uzbudljivu“.

„Ronalda Mekenzija  poznajem 30 godina. On je momak koji ne traži publicitet i zazire od fantastičnih Nesijevih teorija “, prokomentarisao je Feltam sliku.

Samo ove godine, zvanični Registar opažanja čudovišta iz Loh Nesa zabeležio je osam mogućih viđenja misterioznog stvorenja, još uvek manje od rekordnog broja, 18 zabeleženih viđanja prošle godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala