Madurova porodica želi da primi rusku vakcinu protiv korone

© REUTERS / Miraflores PalacePredsednik Venecuele Nikolas Maduro
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sin i sestra venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura učestvovaće u kliničkim ispitivanjima vakcine protiv virusa korona, i on sam će biti vakcinisan početkom masovne vakcinacije, potvrdio je šef te latinoameričke države.
„Moj sin Nikolas Ernesto Maduro Gera me je obavestio na ovoj kliničkoj fazi o svojoj odluci da primi rusku vakcinu i učestvuje u ispitivanjima. I moja starija sestra Marija Teresa Maduro, anesteziolog, takođe mi je saopštila da će koristiti rusku vakcinu, rekao je Maduro tokom sastanka o zdravstvenim pitanjima.

Predsednik je dodao da će se, „čim počne masovna vakcinacija, on vakcinisati prvi“.

​Podsetimo, u petak je u Venecuelu stigla prva partija vakcine „Sputnjik V“, u kliničkim ispitivanjima učestvovaće dve hiljade ljudi. Predsednik Venecuele zahvalio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na isporuci ruske vakcine protiv virusa korona.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ je 11. avgusta dobila potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Trenutno su u toku postregistraciona ispitivanja vakcine u kojima učestvuje 40 hiljada dobrovoljaca.

Pri tome je više od 60 hiljada ljudi izrazilo spremnost da učestvuje u istraživanju. Očekuje se da će prvi rezultati postregistracionih ispitivanja biti objavljeni u oktobru-novembru 2020. godine.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala