Ambasador Rusije u UN: OZHO sredstvo Zapada za pritiske, pa tako i u slučaju Navaljnog

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije u UN Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapad sve više koristi Tehnički sekretarijat Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) u cilju informativnog i političkog pritiska na nepodobne zemlje i to se odnosi i na situaciju u vezi s navodnim trovanjem ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, rekao je ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti.

„Nažalost, sve što danas ima oznaku ‘napravljeno u OZHO’ odmah izaziva asocijaciju na mahinacije i nekakvo izvrtanje činjenica. Reći ću otvoreno: Tehnički sekretarijat sve više postaje sredstvo Zapada za informativni i politički pritisak na nepodobne zemlje. Taj zaključak pojačava uključenost OZHO u antirusku kampanju. To smo ranije videli u slučaju incidenta sa Skripaljima, pitanja koja su visila u vazduhu ostala su bez odgovora. Danas se sve to pred nama dešava u vezi s navodnim trovanjem Navaljnog u Rusiji“, rekao je ambasador.

Ranije danas, Organizacija za zabranu hemijskog naoružanja saopštila je da je spremna da u najskorije vreme uputi grupu stručnjaka u Rusiju u cilju saradnje s ruskim ekspertima u okviru istrage o onome što se dogodilo blogeru i opozicionaru Alekseju Navaljnom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala