Osam ekrana u kabini, motor od 5.000 konjskih snaga: Komšije prave električni hiper-automobil /video/

© Foto : Youtube/Concept vehicles/PrintscreenAlijeno Arkanum, koncept automobil iz Bugarske
Alijeno Arkanum, koncept automobil iz Bugarske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osam ekrana u kabini i više od 5.000 konjskih snaga ispod haube, tako bi trebalo da izgleda električni automobil „arkanum“, bugarske kompanije „Alijeno“.

Bugarska nije previše poznata u svetu automobilizma, niti ima istoriju auto-industrije, osim sporadičnih pokušaja da se u toj zemlji napravi automobil.

Međutim, najave koje dolaze u poslednje vreme iz pojedinih bugarskih kompanija, mogle bi to u potpunosti da promene.

Bugarska kompanija „Alijeno“ najavila je još pre dve godine da ulazi u svet automobilizma i da želi da napravi električni automobil. Međutim, on je sada dobio i konkretan izgled.

„Arkanum“ bi trebalo da bude najsnažnije vozilo na svetu, sa čak 5.221 konjskom snagom.

U unutrašnjosti, kako se vidi na tek objavljenim fotografijama, trebalo bi da bude osam ekrana koji služe za kontrolu, komunikaciju i zabavu u vozilu.

„Izgled našeg automobila je futuristički i želimo da se naši kupci osećaju kao da se voze u svemirskom brodu, na šta naš model i podseća, jer koristi svemirsku tehnologiju. Inspiraciju za izgled kabine našli smo i u borbenim avionima, ali i filmovima naučne fantastike“, kazao je Enčo Enčev iz kompanije „Alijeno“ za zvanični sajt te bugarske firme.

Bugari, međutim, nisu otkrili kada bi proizvodnja „arkanuma“ mogla da počne. Za sada je najavljeno da će ga praviti samo po narudžbi klijenata, ali ne i serijski, a cena bi mogla da bude oko 750.000 evra za osnovni model. Najskuplja varijanta, prema najavi iz Bugarske, koštala bi oko 1,5 miliona evra.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala