Lukašenko jermenskom predsedniku: Nije bilo vojnih isporuka za Baku

© AP Photo / Maxim GuchekPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Jermenije Armen Sarkisjan pozvao je beloruskog kolegu Aleksandra Lukašenka kako bi ga detaljno obavestio o situaciji u Nagorno-Karabahu posle eskalacije sukoba. Lukašenko je u razgovoru demantovao informacije da je Minsk u poslednjih šest meseci imao vojne isporuke za Azerbejdžan.

„Predsednici su razmotrili socijalno-ekonomsku i političku situaciju u Belorusiji i Jermeniji. Armen Sarkisjan je podrobno informisao beloruskog lidera o situaciji u Nagorno-Karabahu“, prenela je beloruska agencija Belta.

Predsednik Jermenije je tokom razgovora pokrenuo i pitanje koje forsiraju neki resursi o navodnim nedavnim vojnim isporukama iz Belorusije u Azerbejdžan.

„U razgovoru je jasno odgovoreno na fejk informaciju – u poslednjih pola godine nije bilo nikakvih vojnih isporuka ni Azerbejdžanu ni Jermeniji“, navodi se u saopštenju iz Minska.

Situacija u Nagorno-Karabahu


Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali su Jerevan i Azerbejdžan da hitno prekinu sukobe i započnu pregovore bez preduslova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala