Burne reakcije Prištine: Pismo ambasadorima Kvinte - Dačić preti Srbima koji hoće da pokažu grobnice

© Foto : Youtube/Tribuna ChannelMeliza Haradinaj, ministarka spoljnih poslova Kosova
Meliza Haradinaj, ministarka spoljnih poslova Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prištinski zvaničnici burno su reagovali na izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića, a ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Meljiza Haradinaj Stubla uputila je pismo ambasadorima Kvinte, tvrdeći da Dačić „preti Srbima koji otkrivaju mesta na kojima su sahranjeni posmrtni ostaci albanskih žrtava“.

Dačić je nedavno u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Hepi rekao:

„Šta ćemo mi sa Srbima koji potkazuju Albancima i Hrvatima? Pričaju razne gluposti, pokazuju im gde su sahranjeni Albanci širom Srbije“, rekao je Dačić i dodao „da neki ljudi iz srpskog Tužilaštva za ratne zločine sarađuju sa Albancima“, prenosi Tanjug.

Haradinaj Stubla je u pismu izrazila ogorčenje zbog odsustva reakcije međunarodne zajednice na, kako je navela, „destruktivno ponašanje Srbije i nedavnih izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića u vidu pretnje onim Srbima koji otkrivaju mesta na kojima su sahranjeni posmrtni ostaci albanskih žrtava“.

​U pismu je Haradinaj Stubla podsetila Kvintu da Priština „očekuje pravdu za 13.000 žrtava ubijenih u ratu, uključujući žene, starce i decu“.

Haradinaj Stubla je zatražila od članice Kvinte da preduzmu mere povodom izjava koje dolaze iz Beograda, prenelo je Kosovo onlajn.

„Ovo je moje pismo ambasadorima Kvinte o nedavnim sramnim akcijama Vlade Srbije prema kosovsko-albanskim žrtvama nedavnog rata na Kosovu“, poručila je Haradinaj Stubla na Tviteru gde je i objavila pismo upućeno ambasadorima pet zemalja.

​Njenim optužbama pridružila se i ambasadorka privremenih prištinskih institucija u SAD Vljora Čitaku.

Ona je, reagujući na raniju Dačićevu izjavu napisala na Tviteru da je „tišina međunarodne zajednice je zaglušujuća“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala