U Srbiji više od 50 kanadskih kompanija – moguća direktna avio-linija između Beograda i Toronta

© Foto : PixabayKanadaska zastava
Kanadaska zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Razvoj bilateralnih odnosa Srbije i Kanade je pozitivan, a vidljiv je i napredak saradnje na planu ekonomije i investicija, ocenila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u razgovoru sa ambasadorkom Kanade u Srbiji Ketlin Čabom.

Predsednica Vlade je istakla da najznačajniji vid bilateralne saradnje predstavljaju investicije, pre svega u sektor rudarstva i energetike, za koji su kanadske kompanije tradicionalno zainteresovane, ističući i da u ovom trenutku na našem tržištu posluje više od 50 kanadskih kompanija, piše poslovni portal „E kapija“.

Čaba je ukazala na to da su investitori iz Kanade prepoznali Srbiju kao veoma dobru destinaciju za ulaganja u oblasti rudarstva i energetike, i izrazila uverenje da će, uprkos pandemiji korona virusa, dodatni podstrek razvoju ekonomskih odnosa biti direktna avio-linija između Beograda i Toronta, na čijem uvođenju dve strane intenzivno rade.

Ova direktna veza dveju država, kako je objasnila, biće od izuzetnog značaja, kako za brži razvoj odnosa naših država, tako i za brojnu srpsku dijasporu u Kanadi, koja je i važna spona dva naroda.

Ambasadorka Kanade je pohvalila brzi napredak u oblasti inovacija i digitalizacije, prepoznajući Srbiju kao lidera u regionu u ovim oblastima.

Kao dobar primer i simbol razvoja i modernizacije, Čaba je navela Biosens institut u Novom Sadu, koji će napraviti veliki iskorak u digitalizaciji poljoprivrede i povezati ovaj važan sektor sa informacionim tehnologijama.

Ona je izrazila očekivanje da će se saradnja Srbije i Kanade u budućnosti razviti i u oblastima nauke i inovacija.

Premijerka je iskazala zahvalnost ambasadorki na požrtvovanom radu tokom mandata u Srbiji, i podsetila na doprinos i podršku koji je Ambasada Kanade pružila ženskom preduzetništvu, kulturi i tradiciji Srbije, pre svega, kroz pokroviteljstvo Etno mreže, koja kroz plasman srpskih rukotvorina ima značaj u kulturnom i turističkom smislu, prenosi Blic.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala