Srbija na Olimpijskim igrama bez Jokića, Bogdana i ostalih iz NBA?

© Foto : KSS / Marko MetlasBogdan Bogdanović i Nikola Jokić
Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Naredna sezona NBA lige se pomerila zbog pandemije korona virusa kao što je i ova kalendarski „produžena“. Zato je pitanje koliko će se sve to odraziti na narednu godinu u kojoj su na programu Olimpijske igre u Tokiju.

Komesar NBA Adam Silver nije odbacio mogućnost da sledeća NBA sezona bude na kratko prekinuta za vreme trajanja Olimpijskih igara, ali je to „malo verovatno“.

„Razmišljamo o tome. Mislim da je malo verovatno da se u finalu, ako kasno krenemo s početkom sezone, zaustavimo na kratko zbog Olimpijskih igara“, izjavio je Silver za NBA TV.

„To ne znači da bismo se zaustavili samo za vreme trajanja OI kada bi igrači nastupali u Tokiju. Oni bi trebalo i da treniraju s reprezentacijom, a onda da se posle Igara odmore“, dodao je Silver.

Olimpijske igre zbog pandemije korona virusa zakazane održaće se od 23. jula do 8. avgusta 2021.

U normalnoj situaciji u kojoj bi NBA šampion bio poznat u junu, igračima bi ostalo dosta vremena za pripremu s reprezentacijom, a Silver je u sredu na konferenciji za novinare objavio da sledeća sezona ne može početi pre januara 2021. godine.

S obzirom na to da NBA sezona traje devet meseci, očito je da će se preklapati sa Olimpijskim igrama u Tokiju.

„Ima toliko neverovatnih igrača od kojih možemo sastaviti vrlo kompetitivnu ekipu. Zabrinut sam zbog nekih drugih reprezentacija čiji igrači igraju u našoj ligi. Njihova odsutnost bi činila veliku razliku za njihove reprezentacije“, dodao je Silver.

„To znači da su okolnosti izuzetno vanredne, čak i da odlučimo da planiramo uzimajući u obzir OI u Tokiju, kako možemo znati na što će da liči svet sledeće leto i hoćemo li moći da nastavimo“, rekao je Silver, prenosi B 92.

Sve vesti
0