Premijer Jermenije: Akcijama azerbejdžanske vojske rukovodi 150 turskih vojnika

© Minoboronы Azerbaйdžana / Uđi u bazu fotografijaRat u Nagorno-Karabahu
Rat u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan u obraćanju naciji saopštio je da akcijama azerbejdžanske vojske u Nagorno-Karabahu rukovodi 150 turskih vojnika.
„Prema informacijama naše vojske, u borbene operacije su uključeni sirijski plaćenici i teroristi, kao i turske specijalne snage“, dodao je Pašinjan.

On je dodao da je napad na Nagorno-Karabah bez presedana po svojim razmerama u 21. veku.

„Gotovo nedelju dana narod se suprotstavlja azerbejdžansko-turskom terorističkom napadu. Njegove razmere su bez presedana“, istakao je premijer Jermenije.

On je istakao da desetine hiljada azerbejdžanskih vojnika napada položaje u Nagorno-Karabahu.

„Stotine tenkova i borbenih mašina, hiljade projektila i raketa, desetine aviona i stotine bespilotnih letelica, desetine hiljada vojnika napadaju duže cele linije dodira. Jedan položaj napada od 150 do 200 neprijateljskih vojnika. Ti napadi se ponavljaju, praćeni raketnim i artiljerijskim napadima“, saopštio je premijer.

Prema njegovim rečima, uprkos svim tim naporima, azerbejdžanske oružane snage nisu uspele da reše strateške zadatke.

„Naši vojnici i dobrovoljci pokazuju primere junaštva i čvrstine. Uništeno je na stotine jedinica vojne tehnike protivnika, na desetine aviona i helikoptera, stotine bespilotnih letelica. Gubici u ljudstvu premašuju nekoliko hiljada“, rekao je Pašinjan.

On je dodao da se borbe na liniji razdvajanja nastavljaju i danas, da je jermenska vojska izvela uspešne kontraofanzivne operacije, uništivši nekoliko specijalnih jedinica.

Pašinjan je poručio da ne sumnja u pobedu jermenskih snaga.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o sukobu u Nagorno-Karabahu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala