Azerbejdžanski predsednik: Posle Madagiza, oslobodili smo još sedam sela

© AP Photo / Abbas AtilayVojska Azerbejdžana
Vojska Azerbejdžana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev saopštio je da su oružane snage njegove zemlje oslobodile u Nagorno-Karabahu još sedam sela od Jermena.

„Vojska Azerbejdžana oslobodila je od okupacije sela: Tališ, Mehdili, Čahirli, Ašagi, Maraljan, Šejbej i Gujdžag“, napisao je Alijev na Tviteru.

Azerbejdžanski predsednik je prethodno objavio da su azerbejdžanski vojnici oslobodili strateško važno mesto Madagiz. Kako je napisao, vojnici su postavili azerbejdžansku zastavu u tom mestu.

„Vojska je danas postavila azerbejdžansku zastavu u Madagizu. Madagiz je naš, Karabah – to je Azerbejdžan“, napisao je on na Tviteru.

Madagiz je strateški važan punkt – tu se nalazi štab i jedan deo jedinica vojske Karabaha. Kroz to mesto prolaze i važni putevi ka drugim delovima regiona.

Situacija u Nagorno-Karabahu eskalirala je krajem septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o sukobima u Nagorno-Karabahu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala