Vesić: Neće biti zatvaranja Beograda

© Depositphotos.com / ToskanaIncPanorama Beograda
Panorama Beograda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom pogoršanja epidemiološke situacije u glavnom gradu, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je za beogradske medije da neće biti zatvaranja Beograda i da to nije tema o kojoj je raspravljao Krizni štab.

Vanredna situacija u Beogradu nije bila na dnevnom redu Kriznog štaba, rekao je Vesić.

"Molim vas da sada ne upropastimo sve ono dobro što smo učinili prethodnih meseci, kada je Srbija bila a i danas je jedna od zemalja s najmanje novozaraženih u Evropi, rekao je Goran Vesić nakon sednice za Kurir.

Od ovog vikenda, podsetio je Vesić, biće pojačane kontrole primene epidemioloških mera od strane zajedničkih patrola komunalne milicije, republičkih sanitarnih inspektora i MUP.

"Posebno će biti kontrolisan javni prevoz. Ipak, nema te policije koja može da kontroliše svaki autobus, svaku radnju ili restoran. Dakle, moramo sami da se kontrolišemo odnosno da čuvamo i sebe i druge. Svi znaju koliko sam se borio proteklih meseci da se omogući ugostiteljskim objektima i privredu da rade, ljudi zarađuju, da život teče normalno a da se istovremeno zaštiti se zdravlje stanovništva. Budimo odgovorni narednog vikenda i ne dozvolimo da sve što smo dobro učinili do sada sada pokvarimo", kaže Vesić.

On je precizirao i da će Krizni štab podsetiti građane da je 1. oktobra počela vakcinacija protiv sezonskog gripa i da vakcine, kojih ima dovoljno za sve, mogu besplatno da se prime u svim domovima zdravlja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala