U Rusiji se obučava 15 specijalnih pasa koji će otkrivati zaražene koronom /video/

© Press-služba Departamenta zdravoohraneniя goroda Moskvы / Uđi u bazu fotografijaMedicinski radnici u zaštitnim odelima na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi
Medicinski radnici u zaštitnim odelima na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednica ruske vlade Tatjana Golikova saopštila je da se u Rusiji 15 specijalnih pasa rase Sulimov obučava da otkriva pacijente zaražene virusom korona u gužvama među ljudima na aerodromu.
„Imamo raspored, naši vodeći instituti rade, već su izdvojeni potrebni biološki uzorci, kako nosilaca, tako i dobrovoljaca, kako bi psi imali mogućnost da rade. Nalazimo se otprilike na pola puta, koristimo različite biološke materijale i 15 pasa iz kinološkog centra se obučava da identifikuje obolele od korone“, rekla je Golikova.

Golikova je objasnila da su psi rase Sulimov sposobni da otkrivaju novi virus korona u gužvama i da identifikuju potencijalnog prenosioca koji se potom šalje na testiranje.

„Smanjenje vremena provedenog u kolektivu, na aerodromu i u avionu pre odlaska, kao i brza diferencijacija ono je što će nam omogućiti da smanjimo rizik za ostale ljude koji se nalaze u blizini i za one koji se osećaju dobro, ali su ipak zaraženi, kako bi što pre započeli sa lečenjem, neophodnom prevencijom i izolovanjem iz grupe“, istakla je Golikova.

Ona je istakla da se za sad sva testiranja se odvijaju prema planu.

Prema njenim rečima, jedan deo pasa već ima iskustva koje je povezano sa identifikovanjem obolelih od raka.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala