Tramp se zarazio virusom korona

© AFP 2023 / BRENDAN SMIALOWSKIAmerički predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp
Američki predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp pozitivan je na virus korona.

Tramp je na svom nalogu na Tviteru objavio da je pozitivan na kovid 19 i da će se nalaziti u karantinu.

„Prva dama i ja pozitivni smo na kovid 19. Odmah ćemo otići u karantin i započeti proces oporavka. Prebrodićemo ovo zajedno!“, napisao je Tramp.

Američki predsednik ranije se testirao na virus korona, nakon što je njegova savetnica Houp Hiks bila pozitivna na kovid. On je rekao da će biti u karantinu u očekivanju svojih rezultata testova.

Trampov lekar Šon Konli izjavio je da se predsednik i njegova supruga osećaju dobro i da će ostati u Beloj kući dok ne ozdrave.

„Predsednik i prva dama su u ovom trenutku dobro i planiraju da ostanu kod kuće u Beloj kući tokom svog oporavka. Medicinski tim Bele kuće i ja ćemo budno paziti. Cenim podršku koju pružaju neki od najvećih medicinskih stručnjaka i institucija naše zemlje. Budite uvereni da očekujem da predsednik nastavi da obavlja svoje dužnosti bez ometanja dok se oporavlja“, navodi se u Konlijevoj izjavi koju je objavila Bela kuća.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 34,4 miliona ljudi, od čega je više od milion ljudi umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala