Ruski ministar: Rezultati ispitivanja vakcine „Sputnjik V“ u Belorusiji ohrabrujući

© Sputnik / Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina "Sputnjik V"
Ruska vakcina Sputnjik V - Sputnik Srbija
Pratite nas
Postregistraciona ispitivanja vakcine „Sputnjik V“ koja su sprovedena u Belorusiji, pokazuju ohrabrujuće rezultate, saopštio je ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško.

Prva partija ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ stigla je u Belorusiju 28. septembra.

Belorusija je tako postala prva zemlja u kojoj su počela klinička ispitivanje vakcine posle njene registracije u Rusiji.

Vakcinacija beloruskih dobrovoljaca počela je juče.

Ministar se osvrnuo i na aktuelnu situaciju u borbi protiv virusa korona u Rusiji i istakao da je sada od ključnog značaja ponašanje stanovništva od suštinskog značaja, jer se može zaštititi „malim merama“. Podsetio je i da je neophodno nošenje maski i održavanje fizičke distance.

Postregistraciona testiranja prve na svetu vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ započeta su u Moskvi 7. septembra, a dva dana kasnije su vakcinisani prvi dobrovoljci. U testiranju učestvuje ukupno 40.000 dobrovoljaca, od kojih će 10.000 primiti placebo, što je neophodno da bi se proverila efikasnost vakcine.

Ploщadь Nezavisimosti v Minske - Sputnik Srbija
Više od četiri hiljade Belorusa želi da učestvuje u ispitivanjima ruske vakcine protiv korone

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19. Vakcinu „Sputnjik V“ je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala