Ruski lekari odgovorili na uvrede Navaljnog: Spasili smo mu život

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografija Bolnica u Omsku gde je hospitalizovan Aleksej Navaljni
 Bolnica u Omsku gde je hospitalizovan Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brz oporavak Alekseja Navaljnog govori da su ruski lekari uspeli da mu spasu život, uprkos stalnom mešanju u rad trećih lica, navodi se u saopštenju regionalnog ogranka Sindikata zdravstvenih radnika u Omsku.
„Samo lekarsko saosećanje i razumevanje činjenice da je pacijent ne tako davno preživeo težak period u životu, sprečavaju nas u najoštrijim ocenama rečenog i od proceduralniih radnji. Uvreda nije naneta samo lekarima jedne bolnice, nego celom zdravstvenom sistemu u Omsku. Činjenica da se gospodin Navaljni danas brzim tempom vraća aktivnom životu govori da mu je u Omsku spasen život“, navodi se u saopštenju.

Prema rečima lekara, slučaj Navaljnog je bio neobičan, ali nije unikalan, nije najteži, niti najzanimljiviji od onih sa kojima su se zaposleni u omskoj bolnici № 1 do sada susretali.

„Naravno, Aleksej Navaljni još treba da preispita ono što se desilo, isto kao što mora da koriguje navike i postane pažljiviji prema svom zdravlju. Prema našem mišljenju, na tom putu je glavno da sačuva zdrav razum, da trezveno procenjuje životne realije i da ostane čovek“, poručuju omski lekari.

Ovim su omski lekari odgovorili Navaljnom koji je ih optužio „da mu nisu pružili adekvatnu medicinsku pomoć“.

Pročitajte još:

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala