Premijer Jermenije: Iz Nagorno-Karabaha se moraju proterati sirijski plaćenici

© REUTERS / Staff Vojnici Nagornokarabaške Republike
Vojnici Nagornokarabaške Republike - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan je tokom telefonskog razgovora sa savetnikom predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Robertom O' Brajanom izjavio da je neophodno proterati sirijske plaćenike iz zone sukoba u Nagorno-Karabahu, saopštila je pres-služba jermenske vlade.
„Tokom razgovora, Pašinjan je govorio o umešanosti Turske u borbena dejstva i tome da je Turska rasporedila sirijske plaćenike i teroriste u Azerbejdžanu. Premijer je istakao da je neophodno proterati plaćenike i teroriste iz regiona, bez čega je prekid vatre nemoguć“, navodi se na sajtu vlade.

Kako se navodi, O'Brajan je istakao da je američka strana veoma zabrinuta zbog situacije u Južnom Kavkazu i potvrdio je da su SAD zainteresovane za hitni prekid vatre i uspostavljanje stabilnosti.

„O'Brajan je istakao da ne postoji vojno rešenje za sukob i potvrdio stav koji je izneo predsednik SAD u zajedničkom saopštenju sa predsednikom Putinom i Makronom“, navodi se u saopštenju.

Ranije su predsednici Rusije, Sjedinjenih Američkih Država i Francuske pozvali na hitno okončanje borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. 

Čitajte na Sputnjiku najnovije informacije o sukobu u Nagorno-Karabahu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala