Peskov o tužbi Navaljnog: Ponovo pročitajte šta sam rekao

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, odgovarajući na zahtev da komentariše izjavu Alekseja Navaljnog da namerava da ga tuži zbog izjave da radi sa zapadnim obaveštajnim službama, preporučio je da se ponovno pročita ono što je ranije rekao o „berlinskom pacijentu“.

Odgovarajući na pitanje kakva je njegova reakcija na izjavu o tužbi Navaljnog i može li se očekivati protivtužba ako se bloger zaista obrati sudu, Peskov je rekao:

„Kao odgovor na vaše pitanje, jednostavno ću vam preporučiti da ponovo pročitate ono što sam juče rekao. To je odgovor na vaše pitanje“.

Ruski opozicionar i bloger Aleksej Navaljni rekao je u četvrtak u intervjuu za nemački list „Špigl“ da iza njegovog „trovanja“ stoji predsednik Rusije Vladimir Putin. Peskov je, komentarišući ovaj intervju, rekao novinarima da Rusija ima informacije da agenti CIA rade sa „berlinskim pacijentom“ i da ovo nije prvi put da mu se daju uputstva.

Istog dana, predsedavajući Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da je „sasvim očigledno“ da opozicionar sarađuje sa obaveštajnim službama i vlastima zapadnih zemalja. Prema njegovim rečima, Navaljni „radi u njihovom interesu“. Fond za borbu protiv korupcije Navaljnog nakon toga je na svom nalogu na Tviteru saopštio da će opozicionar tužiti portparola ruskog predsednika i da traži od njega da objavi dokaze i činjenice koji ukazuju na rad sa agentima CIA.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala