Napao nas je bez razloga: Kineska ambasada reagovala na Pompeove poruke u Hrvatskoj

© AP Photo / Markus SchreiberAmerički državni sekretar Majk Pompeo
Američki državni sekretar Majk Pompeo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineska ambasada u Hrvatskoj saopštila je da je američki državni sekretar Majk Pompeo svojim izjavama tokom posete Hrvatskoj bez razloga napao Kinu i pokušao da sabotira kinesko-hrvatske odnose.

Pompeo je danas za hrvatske medije rekao da SAD traže da Hrvatska strateške projekte ne daje u ruke Kinezima, jer nacionalna bezbednost mora biti prioritet i ne sme biti ugrožena.

Pomeo: Bolton postupio kao Snouden - Sputnik Srbija
Pompeo poručio Hrvatima: Kinezi samo žele da vam uzmu novac

„'Primetili smo da je američki državni sekretar Majk Pompeo tokom posete Hrvatskoj nastavio da širi „politički virus“. Zlonamerno je osramotio Komunističku partiju Kine, napao Kinu bez razloga i pokušao da sabotira odnose Kine i Hrvatske. Kineska strana tome se čvrsto protivi“', navodi se u saopštenju dostavljenom hrvatskim medijima, prenosi Tanjug.

„Verujemo da međunarodna zajednica ima jasan stav i da razume političke trikove kojima se koristi mala grupa američkih političara te da neće slepo „plesati“ sa SAD. Takođe se nadamo da će se SAD vratiti na pravi put otvorenosti i saradnje“, dodaju iz kineske ambasade.

I kineski telekomunkacioni gigant „'Huavej“ odbacio je danas kao „neutemeljene“ optužbe Pompea da ugrožava kibernetičku bezbednost, ističući da se nada da ga hrvatska vlada neće diskriminisati prilikom izgradnje svoje 5G mreže, prenela je Hina.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala