Kremlj o sankcijama Belorusiji: Ispoljavanje slabosti, a ne snage

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaKremaljski dvorac u Moskvi
Kremaljski dvorac u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sankcije Evropske unije protiv beloruskih zvaničnika pre su ispoljavanje slabosti nego snage, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Mi se generalno veoma, veoma negativno odnosimo prema politici sankcija. U svakom slučaju, to je pre ispoljavanje slabosti, nego snage“, rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko stavljen na sankcioni spisak EU, to bi isključilo sve kontakte sa zemljom, uključujući mogućnost razgovora o pitanjima koja interesuju obe strane.

„Naravno, to bi lišilo EU mogućnosti da održava dijalog sa Belorusijom, između ostalog, i o temama koje interesuju obe strane“, rekao je portparol ruskog predsednika.

On je dodao da Kremlj smatra da je odsustvo predsednika Lukašenka na sankcionom spisku EU pozitivan signal, ali je naglasio da se uopšteno prema sankcijama odnose krajnje negativno.

Ranije je šef Evropskog Saveta Šarl Mišel saopštio da će Evropska unija uvesti sankcije zbog „falsifikovanja rezultata izbora i kršenja ljudskih prava“ u Belorusiji, a na crnoj listi će se naći oko 40 beloruskih zvaničnika, dok se protiv lidera zemlje Aleksandar Lukašenko neće uvoditi ograničenja. Nakon toga je Minsk uveo recipročne sankcije Evropskoj uniji.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala