Jutarnji smeh uz Agatu Kristi

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čime je film „Moj jutarnji smeh“, osim niza festivalskih nagrada zaslužio da  dobije i najduži aplauz na Festivalu autorskog filma, u čemu je tajna uspeha ovog  debitantskog ostvarenja – pitamo reditelja Marka Đorđevića.

Povodom obeležavanja 130 godina od rođenja Agate Kristi, nedavno je, prvi put na srpskom jeziku, objavljena i njena autobiografija, sočna, zanimljiva i sadržajna gotovo koliko i njeni romani. Šta današnje čitaoce osvaja u najčuvenijim krimi pričama književnice sjajnog pripovedačkog dara, zašto se one čitaju bez daha i posle toliko godina – neka su od pitanja za naše goste prevodioce i poznavaoce dela Agate Kristi Tatjanu Bižić i Nenada Dropulića.

Šta će sve biti izloženo na jubilarnom 30. Memorijalu Nadežde Petrović pod nazivom „Na jug, na jug! Idemo na jug!“ koji se  otvara danas u Umetničkoj Galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku.

O novom naslovu koji je nedavno, premijerno izveden na sceni  Ateljea 212, drami „Ruska smrt“ savremene autorke Irine Vaskovske, razgovaramo sa rediteljkom ovog komada Andreom Lazić.

Da li smo, čitajući roman „Zli dusi“ koji je pre jednog veka preveden na srpski jezik, zaista izloženi dejstvu mračnih sila, i šta nam o tom  zračenju danas otkriva priređivač kritičkog izdanja ovog dela, saznajemo od njegovog priređivača, doktora književnosti i pisca Zorana Živkovića.

Orbita kulture Marko Đorđević, Tatjana Bižić, Nenad Dropulić, Andrea Lazić, Zoran Živković
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala