Iz Kine stižu i potpuno drugačije poruke Trampu

© AP Photo / Susan WalshAmerički predsednik Donald Tramp sa zaštitnom maskom na licu
Američki predsednik Donald Tramp sa zaštitnom maskom na licu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Od kako je američki predsednik Donald Tramp objavio da su on i njegova supruga Melanija pozitivni na virus korona, stiglo im je pregršt poruka svetskih zvaničnika sa željama da brzo ozdrave. Međutim, iz Kine stižu i nešto drugačiji tonovi.

„Kina se nada da će se američki predsednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija uskoro oporaviti pošto su testirani pozitivno na virus korona”, rekao je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova za Rojters.

Suprotno od zvaničnog Pekinga, glavni urednik kineskog „Global tajmsa“ Hu Ksijin objavio je da su američki predsednik i prva dama „platili cenu“ zbog ranijeg Trampovog stava o smrtonosnom virusu.

„Predsednik Tramp i prva dama platili su cenu zbog njegovog umanjivanja opasnosti Kovida-19. Vesti pokazuju ozbiljnost pandemije u SAD. To će negativno uticati na imidž Trampa i Amerike, a moglo bi se negativno odraziti i na njegov ponovni izbor“, objavio je Ksijin.

I „Čajna dejli“ je objavila tekst u sličnom maniru.

„Pozitivan test je još jedan podsetnik da se virus korona i dalje širi, iako je Tramp očajnički pokušavao da sugeriše da nema više opasnosti. Tramp i Bela kuća su od pojave virusa umanjivali pretnju i odbijali da se pridržavaju preporuka zdravstvenih zvaničnika, uključujući i one koje je objavila njegova administracija - poput nošenja maski u javnosti i održavanja fizičkog razmaka. Umesto toga, Tramp je nastavio da održava izborne skupove na kojima su bile na hiljade ljudi“, piše u tekstu.

Podsetimo, Tramp je ranije priznao da je možda zavarao američku javnost u vezi sa opasnošću od novog virusa korona u prvim mesecima izbijanja pandemije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala